Εμφανιζόμενη ανάρτηση

majuni

Το majuni είναι ένα προβιοτικό ποτό 100% βιολογικό που προέρχεται απο τη ζύμωση βοτάνων με μέλι, sango coral και προβιοτική καλλιέργεια Ε...

majuni

Το majuni είναι ένα προβιοτικό ποτό 100% βιολογικό που προέρχεται απο τη ζύμωση βοτάνων με μέλι, sango coral και προβιοτική καλλιέργεια ΕΜ* παράγετε σύμφωνα με το βιοδυναμικό ημερολόγιο της Maria Thun* είναι εντελώς φυσικό προϊόν, αφιλτράριστο κ απαστερίωτο και γιαυτό παράγετε πάντα σε μικρές ποσότητες.
natural fermented drink

Τα βακτήρια EM που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του majuni προκαλούν μια χημική μετατροπή που είναι γνωστή ως ζύμωση – Η ζύμωση είναι μία φυσική διαδικασία που αλλάζει το προϊόν από ένα είδος τροφίμου σε άλλο!
Όταν τα βακτήρια ΕΜ* προστίθενται στο μείγμα , καταναλώνουν τα σάκχαρα και αναπτύσσονται- πολλαπλασιάζονται, μετατρέποντας το απλό “ τσάι” σε προβιοτικό ποτό και αυτό γιατί παράγεται τόσο οξύ στα προϊόντα ζύμωσης που πολύ λίγα επικίνδυνα μικρόβια μπορούν να επιβιώσουν εκεί. Τα βακτήρια Lactobacillus αναφέρονται γενικά ως καλά ή «φιλικά» βακτήρια. Τα φιλικά βακτήρια που μας βοηθούν στη χώνευση των τροφών είναι γνωστά με τον όρο «προβιοτικά» βακτήρια, που στην κυριολεξία σημαίνει «υπέρ της ζωής».
Είναι αυτά τα συγκεκριμένα βακτήρια που βρίσκουμε στα γιαούρτια ,kefir, τα τουρσιά, και στα προβιοτικά ροφήματα όπως η Κομπούχα.
Και τι τόσο σπουδαίο έχει;
Είναι ιδανικό ποτό για την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξισορρόπηση της λειτουργίας του εντέρου.
Περιέχει πλήθος βιταμινών, οι οποίες παράγονται ή συντίθενται κατα τη διάρκεια της ζύμωσης όπως Β1, Β2, Β6, Β12, αλλά και βιταμίνη C, οι οποίες τονώνουν τον οργανισμό, συμβάλλουν στο μετασχηματισμό των λιπών και των πρωτεϊνών και βοηθούν την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
- Παράγουν λιπαρά οξέα, φολικό οξύ, Βιοτίνη, Νιασίνη, παντοθενικό οξύ και βιταμίνη Κ*.
- H βιταμίνη K υπάρχει στη φύση υπό 2 μορφές: ως βιταμίνη K1 (φυτομεναδιόνη ή φυλοκινόνη) που παράγεται από τα φυτά και ως βιταμίνη K2 (μενακινόνη) που συντίθεται από τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου.
Το majuni είναι επίσης πλούσιο σε οργανικά οξέα, όπως γαλακτικό οξύ, που ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, οξικό οξύ, που θεωρείται αντισηπτικό και αναστέλλει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, γλυκουρονικό οξύ, που έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και βουτυρικό οξύ, που προστατεύει τα τοιχώματα των εντέρων.
Το majuni βοηθά επίσης την πέψη και την απώλεια βάρους, ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα, αμβλύνει τα συμπτώματα του εκζέματος και του άσθματος, βελτιώνει την όψη του δέρματος και των μαλλιών και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Τι γεύση έχει;
Το majuni αυτό έχει ελαφρώς όξινη γεύση.
Άλλοι το λατρεύουν και άλλοι δεν αντέχουν να πιουν ούτε γουλιά!!..
********************************************************************************************

Λίγες πληροφορίες ακόμα...?

Εκτιμάται ότι πάνω από 400 είδη βακτηριδίων κατοικούν στην πεπτική οδό του ανθρώπου. Κάποια από αυτά ονομάζονται "φιλικά" και κάποια άλλα που θεωρούνται λιγότερο επιθυμητά "παθογενή".
Τα επίπεδα υγείας του ανθρώπου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των "φιλικών" βακτηριδίων και τον έλεγχο τον οποίο αυτά μπορούν να ασκήσουν στα λιγότερο επιθυμητά "παθογενή" βακτηρίδια.
Τα "φιλικά" βακτήρια έχουν τη δυνατότητα να παίζουν διπλούς ρόλους. Πρώτον, αυξάνουν σημαντικά τη διατροφική κατάσταση βοηθώντας την πέψη των τροφών και την παρασκευή βιταμινών και δεύτερον, παίζουν συγκεκριμένους και σημαντικούς θεραπευτικούς ρόλους.
Στα "φιλικά" βακτήρια ανήκει ο όρος "προβιοτικά" που σημαίνει απαραίτητα για τη ζωή. Τα προβιοτικά συμπληρώματα δεν είναι μόνο πολύ χρήσιμα κατά τη διάρκεια και μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά όπως πιστεύεται, αλλά επίσης παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση και ισορροπία της υγείας μας.
Τα προβιοτικά δεν σκοτώνουν ή εξαφανίζουν αλλά εξισορροπούν την υγεία μέσα στο σώμα. Οι κακές συνήθειες της σύγχρονης ζωής, αλκοόλ, φάρμακα, φυτοφάρμακα που περιέχουν οι τροφές μας έμμεση χρήση αντιβιοτικών από την κατανάλωση κρέατος,(δυστυχώς χρησιμοποιούνται πολλά αντιβιοτικά στην εκτροφή ζώων)
Τα συντηρητικά στις τροφές μας και πολλά άλλα πρόσθετα, εξασθενούν και εξουδετερώνουν αυτά τα φιλικά βακτήρια, γι αυτό θα πρέπει καθημερινά να είμαστε και εμείς φιλικοί απέναντι σε αυτούς τους πολύτιμους φίλους!