Εμφανιζόμενη ανάρτηση

majuni

Το majuni είναι ένα προβιοτικό ποτό 100% βιολογικό που προέρχεται απο τη ζύμωση βοτάνων με μέλι, sango coral και προβιοτική καλλιέργεια Ε...

Η Αρχή της επικράτησης

Μικροοργανισμοί υπάρχουν παντού..
στον αέρα που αναπνέουμε, στο νερό, στο χώμα, στην τροφή μας, υπάρχουν σε κάθε επιφάνεια,ζουν μέσα και πάνω σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς, υπάρχουν κυριολεκτικά όχι μόνο κάτω απ’ την μύτη μας αλλά και μέσα στην μύτη μας, σε οποιοδήποτε περιβάλλον, οπουδήποτε μπορούμε να φανταστούμε.

Σύμφωνα με την κυρά Επιστήμη, οι διάφοροι μικροοργανισμοί αποτελούν περίπου το 60% της βιομάζας του πλανήτη, και ο ρόλος τους στη διατήρηση και συντήρηση, αλλά και στην φθορά και καταστροφή της φύσης, είναι απόλυτα ρυθμιστικός και καθοριστικός.

Ορισμένα είδη, είναι μικροοργανισμοί που παράγουν ωφέλιμο έργο μέσα από τις ιδιότητες τους, προάγοντας την αναβίωση, την αναγέννηση και την υγεία
και άλλα είδη είναι βλαβεροί, παθογόνοι μικροοργανισμοί με εκφυλιστικές ιδιότητες,
που προάγουν την σήψη, τις αρρώστιες και την εξαθλίωση.


Το είδος που επικρατεί σε κάθε περιβάλλον καθορίζει και τις συνθήκες που υπάρχουν σε αυτό .

                                               Η αρχή της επικράτησης

Η αρχή της επικράτησης είναι ένας χαρακτηριστικός νόμος της φύσης, που αγγίζει θα ‘λεγε κανείς, όλα τα στρώματα ζωής, σ’ όλα τα επίπεδα της βιολογικής πυραμίδας.

Την συναντά κανείς και σε “νοήμονα” όντα και σε όντα που λειτουργούν με τα ένστικτα τους, και σε όντα που δεν έχουν ούτε νόηση, ούτε ένστικτα..

Οι μικροοργανισμοί που υπάρχουν στη φύση, χωρίζονται σε τρείς κατηγορίες.

Οι ωφέλιμοι, που αποτελούν το 10% περίπου, οι βλαβεροί που αποτελούν ένα άλλο 10%
και αυτοί που αποτελούν το υπόλοιπο 80%, οι οποίοι είναι εντελώς ουδέτεροι και καιροσκόποι οργανισμοί χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες και ιδιότητες.

Οι ουδέτεροι μικροοργανισμοί “ακολουθούν” το είδος που υπερισχύει μεταξύ των ωφέλιμων και των βλαβερών, και λειτουργούν σαν ενίσχυση προς αυτό.

                
Οι ενεργοί μικροοργανισμοί συνοψίζονται στον αναζωογονητικό, δηλαδή τον εποικοδομητικό τύπο, την αναγέννηση.
Οι μικροοργανισμοί  αυτοί έχουν τη δύναμη να εμποδίσουν άμεσα και έμμεσα την αποσύνθεση και τη σήψη, να διατηρήσουν ζωηρό και υγιές το περιβάλλον και να δημιουργήσουν διάφορες βιοενεργές ουσίες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές και εκπέμπουν αντιοξειδωτικά κύματα.
Οι μικροοργανισμοί ΕΜ δεν παρεμποδίζουν μόνο τις βλαβερές επιδράσεις της οξείδωσης, αλλά αντιστρέφουν ακόμα και μια ήδη πραγματοποιηθείσα οξείδωση και αποκαθιστούν και πάλι την αρχική κατάσταση.

Ο αποσυνθετικός ή αποικοδομητικός τύπος
 των μικροοργανισμών συμπεριφέρεται ακριβώς αντίθετα από τον εποικοδομητικό.
Αυτοί οι μικροοργανισμοί παράγουν άμεσα ή έμμεσα ουσίες οι οποίες ενεργοποιούν τις διάφορες διαδικασίες της οξείδωσης, ή, όπως θα λέγαμε διαφορετικά, επιτρέπουν τη δημιουργία ελευθέρων ριζών.


*Η άβουλη δύναμη της ουδετερότητας....

Οι ουδέτεροι Μικροοργανισμοί είναι η μεγαλύτερη ομάδα.
Ακολουθούν την ομάδα η οποία επικρατεί σε ένα σύστημα.
Όταν επικρατούν λοιπόν οι αποσυνθετικοί οργανισμοί, ακολουθούν οι επωφελούμενοι (καιροσκόποι) αυτής της διαδικασίας και έτσι προκύπτει ένα κλίμα κατά το οποίο κυριαρχεί η αποσύνθεση και ο εκφυλισμός.
Όταν επικρατούν οι εποικοδομητικοί μικροοργανισμοί, ακολουθούν οι επωφελούμενοι της διαδικασίας αναδόμησης και έτσι προκύπτει ένα κλίμα κατά το οποίο επικρατεί η ανάπτυξη και η αναγέννηση.

Ποιο είδος  μικροοργανισμών κυριαρχεί, εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Στη σημερινή γεωργία παράγεται, λόγω της υπερβολικής χρήσης τεχνικών λιπασμάτων, υγρής κοπριάς και χημικών φυτοφαρμάκων, ένα περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν οι αποικοδομητικοί μικροοργανισμοί.
Έτσι είναι δυνατόν να αναπτυχθούν διάφορες ασθένειες.....
                                            

                                               *Μέσα από την αρχή της επικράτησης
αναδεικνύεται η  “άβουλη δύναμη της ουδετερότητας”
κάτι που επίσης χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό και την κοινωνία των ανθρώπων


"Κατανοώντας τον μικροβιακό μας  πλανήτη"
  Κατεβάστε αρχείο
  pdf - Ελληνικά

"Understanding our microbial planet"
 Download
 pdf - English