Εμφανιζόμενη ανάρτηση

majuni

Το majuni είναι ένα προβιοτικό ποτό 100% βιολογικό που προέρχεται απο τη ζύμωση βοτάνων με μέλι, sango coral και προβιοτική καλλιέργεια Ε...

Βιοδυναμικό ημερολόγιο - Maria Thun

 Η γέννηση της βιοδυναμικής καλλιέργειας οφείλεται στον αυστριακό διανοητή και ιδρυτή του ανθρωποσοφικού κινήματος, Ρούντολφ Στάινερ ( Rudolf Steiner 1861-1925 ).
Οι θεωρητικές βάσεις της βιοδυναμικής καλλιέργειας μπήκαν τον Ιούνιο του 1924, στον πύργο του Κόμπερβιτζ, κοντά στο Βρότσγουαθ της σημερινής Πολωνίας.
Εκεί, ο Ρούντολφ Στάινερ έδωσε σειρά 8 διαλέξεων, γνωστές ως «Αγροτικά Μαθήματα» ή αλλιώς «Πνευματικά θεμέλια για την ευφορία στη γεωργία».

Οι αρχές της βιοδυναμικής καλλιέργειας μπήκαν σε πρακτική βάση κυρίως από το στενό συνεργάτη του Ρούντολφ Στάινερ, Γερμανό, Έχρενφελντ Φάιφερ ( Ehrenfeld Pfeiffer ), συγγραφέα του βιβλίου «Η Γονιμότητα της Γης» και την επίσης Γερμανίδα, Μαρία Τουν ( Maria Thun ) που επιμελείται –μεταξύ άλλων– το βιοδυναμικό ημερολόγιο.

           Βιοδυναμικό ημερολόγιο

Πέραν αυτών, για τη διάδοση της βιοδυναμικής καλλιέργειας, αλλά και για την πιστοποίηση βιοδυναμικών αγροτικών προϊόντων έχει δημιουργηθεί ο οργανισμός Demeter. Έντονη δραστηριότητα στο χώρο έχουν οι Γάλλοι Νικολά Ζολί (Nicolas Joly) και Πιερ Μασόν ( Pierre Masson ), ο Ιταλός Ένζο Ναστάτι ( Enzo Nastati ) και ο Αυστραλός Άλεξ Ποντολίνσκι ( Alex Pondolinski ), προσαρμόζοντας τη βιοδυναμική μέθοδο στις σημερινές συνθήκες και εμπλουτίζοντάς την με νέες εμπειρίες και δεδομένα.