Εμφανιζόμενη ανάρτηση

majuni

Το majuni είναι ένα προβιοτικό ποτό 100% βιολογικό που προέρχεται απο τη ζύμωση βοτάνων με μέλι, sango coral και προβιοτική καλλιέργεια Ε...

Εμπειρία καλλιέργεια ντομάτας με ΕΜ στην Παλαιόχωρα της Κρήτη
Στην Παλαιόχωρα στην Κρήτη ,
Ο Νίκος Θεοδωράκης, παλαίμαχος αγωνιστής της βιοκαλλιέργειας, πληροφορήθηκε για την τεχνολογία των ΕΜ τον Νοέμβριο του 2007.  
Από την πρώτη στιγμή αντιλήφθηκε τη δύναμη που κρύβεται πίσω από αυτήν την τεχνολογία. 
Η δραστηριότητά του είναι τα κηπευτικά, κυρίως ντομάτα χειμωνιάτικη (θερμοκήπιο). Ξεκίνησε αμέσως να παρασκευάζει ο ίδιος το ΕΜ α, καθώς επίσης το ΕΜ 5 και το ΕΜ με τα ζυμωμένα χόρτα (απαραίτητα σκευάσματα για τις καλλιέργειες). 
Τον Σεπτέμβριο φύτεψε τις ντομάτες και από τον Νοέμβριο άρχισε να κάνει τις εφαρμογές των ΕΜ ποτίζοντας τα φυτά με αραιωμένο ΕΜα, καθώς και διαφυλλικές επεμβάσεις με ένα αραιωμένο μίγμα από ΕΜα, ΕΜ 5 και ΕΜ  με τα ζυμωμένα χόρτα. 
Χρησιμοποίησε επίσης και ορυκτά της περιοχής του για να δημιουργήσει ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη ζωή αυτών των μικροσκοπικών πλασμάτων. 

Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά!
Όχι μόνο δεν υπήρξε καμία ασθένεια στα θερμοκήπια, αλλά και ασθένειες που είχαν εμφανιστεί πριν από την εφαρμογή των ΕΜ, όπως ο περονόσπορος και ο τετράνυχος, εξαφανίστηκαν από το θερμοκήπιο. 

Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά: 
Διπλάσια παραγωγή, γευστικά προϊόντα και όλα αυτά με λιγότερα έξοδα, διότι ο Νίκος περιόρισε τα λιπάσματα της αγοράς φτιάχνοντας ο ίδιος το δικό του λίπασμα με τη βοήθεια των μικροοργανισμών, το λεγόμενο Βοκάσι. 

Τα θεαματικά αποτελέσματα συνεχίστηκαν και έγιναν αιτία να επισκευθούν το φυτώριο πολλοί γεωπόνοι της περιοχής καθώς και το Γεωπονικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ηρακλείου. 
Τον Απρίλιο συνέβη το εξής: έπρεπε να ξεριζωθούν οι ντοματιές για να φυτευτούν άλλα φυτά,ο Νίκος για κάποιο λόγο καθυστέρησε να το κάνει και επέστεψε στο φυτώριο αυτό 15 ημέρες αργότερα για να ξεριζώσει τις ντοματιές. 
Όταν μπήκε μέσα, στην αρχή νόμισε ότι είχε μπεί στο φυτώριο του γείτονα. Αυτό που αντίκρυσε ήταν απίστευτο. 
Οι ντοματιές  είχαν βγάλει εκατοντάδες λουλούδια και είχαν αρχίσει να δένουν πάλι καρπούς!!

Η σοδειά συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούλιο αποδίδοντας άφθονους καρπούς.
Οι ΕΜ έδωσαν στον Νίκο πλούσια σοδειά για την εμπιστοσύνη που τους έδειξε.


http://www.emhellas.com/