Εμφανιζόμενη ανάρτηση

majuni

Το majuni είναι ένα προβιοτικό ποτό 100% βιολογικό που προέρχεται απο τη ζύμωση βοτάνων με μέλι, sango coral και προβιοτική καλλιέργεια Ε...

Καινούργια εμπειρία. Καλλιέργεια σουλτανίνας . Από συμβατική γεωργία σε βιολογική ΕΜ γεωργία

Ο Αποστόλης και ο Παναγιώτης Στάμος είναι 2 νέοι αγρότες οι οποίοι ανέλαβαν τα κτήματα  του ποτέρα τους και άρχισαν να  τα καλλιεργούν βιολογικά από τις αρχές του 2009.
Πιστοποιήθηκαν από τον πιστοποιητικό οργανισμό ΔΗΩ. 
Ήδη τώρα πέρασε σχεδόν ο πρώτος μεταβατικός  χρόνος .
Το κτήμα των νέων αγροτών  βρίσκεται στο Ζευγολατιό Κορινθίας (Καλέτζι) 
Τα νέα  αυτά παιδιά πήραν την απόφαση αυτή διότι γνωρίζουν  ότι εάν όλοι οι αγρότες ασχοληθούν με την φυσική  καλλιέργεια μπορεί να έχουν  μέλλον επιβίωσης τα παιδιά τους!
Οι φόβοι του πατέρα τους ,πως θα τα καταφέρουν να γίνει η καλλιέργεια  της σουλτανίνας που επί  χρόνια παρήγαγε το κτήμα με συμβατικό τρόπο, χρησιμοποιώντας και ειδικά ορμονικά σκευάσματα για να γίνονται μεγάλες οι ρόγες του σταφυλιού, ήταν για τους νέους  αυτούς  αβάσιμοι μια και είχαν  γνωρίσει και καταλάβει την δύναμη των ΕΜ .
Ο Παναγιώτης  και ο Αποστόλης αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους ΕΜ. Εμπιστευτήκαν τον Καθηγητή Τέρουο Χίγκα ,ο οποίος υπόσχεται ότι το ΕΜ διπλασιάζει και σταθεροποιεί την σοδειά δίνοντας ποιοτικά προϊόντα ,τα οποία συντηρούνται περισσότερο από τα άλλα, μπορούν να μεταφερθούν χωρίς απώλειες  διότι δεν σήπονται εύκολα ,ότι επίσης διαθέτουν περισσότερα ηλεκτρόνια τα οποία είναι απαραίτητα σήμερα λόγο της υψηλής οξείδωσης που επικρατεί στον πλανήτη. Ένας άλλος λόγος που χρησιμοποίησαν  το ΕΜ είναι στο ότι θέλουν να συμβάλλουν δυναμικά στο καθαρισμό της μόλυνσης!
Το ΕΜ είναι σε θέση να εξαφανίσει την μόλυνση.
Οι δοσολογίες που χρησιμοποίησαν για τα 10 στρέμματα καλλιέργεια Σουλτανίνας.
  1. 300 κιλά οργανική υλη και  100 κιλά  ζεόλιθο το στρέμμα.
  2. 10 λίτρα ΕΜ α αραιωμένο  σε 300 λίτρα νερό το στρέμμα .Αυτή η δοσολογία ποτίστηκε στο χωράφι 2 συνεχόμενες φορές ξεκινώντας τον Μάρτιο.
  3. Τέλος  Απριλίου 5 λίτρα ΕΜ α αραιωμένο σε 300 κιλά νερό το στρέμμα .
  4. Κατά  την διάρκεια της καλλιέργειας  έγιναν ψεκασμοί κάθε εβδομάδα με 2 λίτρα ΕΜ α και 20 γραμμάρια ΕΜ κεραμική σκόνη αραιωμένα σε 300 λίτρα νερό  το στρέμμα, μέχρι μέσα Αυγούστου.
Αποτέλεσμα
Το κτήμα καρποφόρησε όσο και με την χημική καλλιέργεια. Το μέγεθος της ρόγας της σουλτανίνας ήταν ελάχιστα μικρότερη από εκείνη  με την επέμβαση της ορμόνης!
Είπαμε στον Αποστόλη ότι τον επόμενο χρόνο θα είναι η ρόγα μεγαλύτερη από εκείνη με την ορμόνη!!!